skip to main | skip to sidebar

dimecres, 15 de febrer del 2012

Predimensionament d'estructures

Un dels problemes habituals a l'hora de fer un projecte és el de les dimensions dels elements estructurals. En moltes ocasions ens arriben al despatx projectes pensats amb uns sostres i pilars més petits del que haurien de ser.
Quan això passa és un problema greu, normalment el projecte està en una fase molt avançada, i canviar les dimensions dels pilars pot obligar a ajustar la distribució del projecte. I prou ajustats acostumen a estar com per trobar-te, de sobte, que el pilar fa 10cm més del previst. 

Per evitar aquest problema hem decidit alliberar l'eina que fem servir  pels predimensionaments. És una eina senzilla amb la qual introduint un esquema de la geometria de l'edifici, escollint el tipus d'ús i la tipologia d'estructura escollida obtenim un predimensionat que ens permet la realització del projecte, des de les primeres fases d'avantprojecte, amb unes dimensions orientatives  dels elements estructurals.

Les dimensions reals de l'estructura no es poden obtenir fins al càlcul definitiu, però en la majoria dels casos la simplificació realitzada ens permet començar a treballar amb unes dimensions que no tindran gaires variacions en el moment de realitzar el càlcul.

El podeu descarregar aquí

Full d'instruccions:
 Full de dades:
  Full de resultats:

Ha estat realitzat gràcies a la col·laboració d'Alexander Martínez, i com el full de flexió 4.0 , es troba subjecte a la següent una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 Espanya de Creative Commons
  Llicència de Creative Commons

De moment només està disponible en català, si algú està interessat en la seva traducció o en alguna millora escriviu a info@s4arquitectes.com

Esperem que us faci servei, qualsevol suggeriment o comentari serà benvingut.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada