skip to main | skip to sidebar

dijous, 9 de febrer del 2012

ITE-Fàcil


A S4 Arquitectes fa temps que som conscients de la necessitat d’informatitzar el sector de l’arquitectura en aquelles tasques més farragoses i rutinàries pels arquitectes. Existeixen grans programes que ens ajuden a l'hora de calcular estructures, o dissenyar, tant en 2D com en 3D, però pensem que falten eines que ens facin més senzilles les tasques administratives com poden ser la redacció de les memòries i la gestió dels projectes.
Des de fa anys utilitzem programes que donen resposta a les diferents necessitats que tenim, entre ells Kmkey, programa per la gestió de projectes.

Davant l’aprovació del Decret 187/2010, de 23 de novembre, sobre la inspecció tècnica dels edificis d'habitatges (ITE) decidim apostar per les noves tecnologies i crear un software per la tramitació de la ITE que optimitzi el temps de les inspeccions i en minimitzi els errors.

En col·laboració amb Earcon, empresa especialitzada en software lliure de gestió de projectes online amb quasi 20 anys d’experiència, i creadors del programa Kmkey, presentem ITE-facil fruit del coneixement del sector de S4 Arquitectes i l’experiència en desenvolupament de software de Earcon.

ITE-facil estarà disponible en els pròxims dies, però aquells que esteu interessats en provar-lo podeu escriure un correu a info@s4arquitectes.com demanant informació.

A continuació us fem una breu descripció del sotware:

Mitjançant ITE-facil , amb un ordinador portàtil, una tablet o un mòbil, qualsevol tècnic podrà registrar (introduïr) en el mateix moment de fer la inspecció les característiques de l’edifici i totes les dades necessàries per redactar l’informe, així com registrar les deficiències detectades i incorporar les fotografies que es considiri necesaries. A més a més es podrà disposar des de qualsevol lloc amb accés a Internet de tota la informació rellevant relativa a la Inspecció,
D'aquesta manera s'optimitza el temps i es redueixen els riscos d'errors que hi poden haver quan es prenen apunts durant la inspecció per acabar l'informe posteriorment al despatx. Amb el dispositiu mòbil a l'abast de qualsevol persona, les notes que es prenen s'incorporen definitivament a l'informe, i en el mateix moment s’afegeixen les fotografies que es facin a l’expedient corresponent.

El programa també ens serveix d’ajuda al realitzar la inspecció, permetent-nos el control de tot el que s’ha inspeccionat i ajudant-nos a no oblidar cap detall

Què més ens aporta la ITE-facil?
Control de la Inspecció: Durant la inspecció comprovem les característiques de l’edifici i el seu estat de conservació

- Edifici: característiques generals de l’edifici, núm. de plantes, tipus de coberta, …
- Sistema envoltant: descripció de les façanes i tancaments
- Sistema estructural: descripció de l’estructura
- Sistema d’instal·lacions: xarxa de sanejament, instal·lació d’aigua, d’electricitat, gas i altres combustibles i altres instal·lacions de l’edifici
- Descripció de deficiències

Control de Documents:
Un cop finalitzada la inspecció, el software ens permet generar tota la documentació necessària per a la tramitació de la ITE, adaptada als models normalitzats per l’Agència Catalana de l’Habitatge.
A més a més,l’Informe és personalitzable mitjançant la incorporació de la imatge corporativa del tècnic a l’encapçalament de les pàgines.

Documents generats:

- Informe tècnic: seguint el model normalitzat per l'Agència de l’habitatge  
- Deficiències detectades: fitxa de cada deficiència detectada amb la descripció, qualificació de la deficiència i fotografies
- Annex de relació i qualificació de les deficiències: llistat de totes les deficiències detectades.

També es generen els documents necessaris per la tramitació de la ITE:

- Sol·licitud de certificat d’aptitud.
- Comunicat de situacions de risc.
- Comunicat de situacions anomales.

Contactes: ITE-facil compte amb una base de dades de les persones i/o empreses relacionades amb l’edifici, així com de l’administració

Integració e-mail: Des del mateix programa es pot enviar i rebre, via email, la documentació generada així com tota la informació que es consideri necessària per aconseguir un control total de cada inspecció tècnica d’edificis.

Si esteu interessats en provar ITE-facil, demaneu més informació a  info@s4arquitectes.com 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada